Снимка: архив "Булфото"
fallback

24 октомври е празник за Православната църква. На този ден се почита иконата на Света Богородица "Всех скорбящих радост".

По решение на Светия синод в празничния ден трябва да се отслужи Света литургия, в която да бъде прочетена молитва за децата с увреждания, съобщава от Светия синод.

Мястото на Светата литургия ще бъде в едноименния храм в София "Покров Богородичен - Всех скорбящих радост", зад хотел "Родина" от 9:00 часа.

Тържественият молебен е получил благословението на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

След Светата литургия пред иконата на Света Богородица "Всех скорбящих радост" ще бъде отслужен и молебен за децата с увреждания и за техните семейства.

"Нека всички се помолим заедно за нашите деца", призоват от Светия синод на БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

мисли

преди 5 години

Всъщност, ако изчезнат поповете и църквата ще стане по-добре. Може би вярващите трябва да отидат на църква, да напълнят касичките на поповете, купувайки свещи, и да се молят за децата, чието положение ще остане непроменено. Напълно безполезни. Типично!

44

Анонимен

преди 5 години

Гледах репортаж на БТВ днес, по случай Молебенът, посветен за децата с увреждания и техните майки. Имаше една майка с черната блуза, която ВИДИМО НЕДОВОЛНА и от това, което Православната Църква е направила за нея и такива като нея! Ами ,драги майки на деца с увреждания, разберете , че и светът НЕ се върти около вас и вашите невиновни за това положение деца с увреждания! Държавата прави каквото може според силите си! Църквата също! Искам да ви попитам, вашето болно дете ще брани ли Родината?

43

Анонимен

преди 5 години

До мислиГовориш БЕЗсмислени неща. Безполезен ***, като не ти харесва Православното Християнство, ходи си в Турция , там вероятно ще те и ще ти хареса исляма. .

fallback