Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Най-новата книга на Анна Заркова "Българската мафия, както я видях" е естествено продължение на книгите ѝ "Изгаряне" и "Големите убийства".

Творбата представлява ретроспекция на случващото се в правораздавателната система на страната през последните 30 години. Тази ретроспекция се основава на събирания в продължение на десетилетия материали от журналистката, на нейни предишни книги, публикации, както и на други публични източници по големите криминални случаи в страната.

"Не е трудно да се сблъскаш с мафията. Видях мафията вчера на улица "Алабин". Пропаднах в една плочка, а този участък бе ремонтиран през май тази година. Мислех да съдя кметицата, но разбрах, че няма голям смисъл", категорична е журналистката Анна Заркова в "България сутрин".

По думите ѝ в книгата са събрани всички по-големи убийства на мафията у нас.

"Всички неща в книгата са видяни, чути и документирани. Няма нищо измислено, но има спестени истини. Спестила съм истини, които не знам, а също така и такива, които имат друга страна. Надявам се книгата да намери своите читатели и те да ми простят за неназованите имена", допълни Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея в изданието могат да се добавят още десетки случаи, в които се проявява агресия срещу журналисти и дори нормални граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Михал

преди 5 години

Така са устроени организациите, че посоката се дава от лидерите. Ясно е, че ако Станишев беше председател на БСП, Истанбулска Конвенция щеше да се приеме. При Нинова това изключено. Тя естествено е мразена от олигарсите в БСП, защото ги лиши от партийни позиции и парламентарно присъствие. Остава и Пирински да отиде на политическото бунище и процеса към облагородяването на БСП ще бъде завършен. Чудно защо сме против полезните ходове на Нинова. Добрите ходове трябва да се подкрепят.

31

Михал

преди 5 години

Има едни симпатяги, които все червени им се въртят в главите. Кой създаде мафията? Червените. Да видим каква е истината. Черните престъпници Луканов, Лилов и Младенов за червени ли ги броим? Факта, че са били членове на червената партия не ги прави червени. Слуги на подобните им Горбачов и Елцин не могат да бъдат носители на социалната идея. Те са неолиберали, предали и продали родината си. Трябва да се научим да разграничаваме нещата. Партията на Живков няма нищо общо с партията на Луканов.

30

Анонимен

преди 5 години

До шматка. Защо като четеш не осмисляш прочетеното? Пише жената, че освен фактологията, която споделя с евентуалните си читатели има и други факти, за които не знае. Нормален човек не може да обхване всички събития. Що се отнася за "имат и друга страна" според мен става въпрос за фактология не достатъчно подкрепена със съответните документи, което ще доведе до съдебни атаки.

fallback