fallback

Във връзка с нападението над репортера на Bulgaria ON AIR Сергей Тодоров и оператора Виктор Петров Investor Media Group заявява:

Oще по темата

"Противопоставяме се на насилието и агресията както към журналисти, така и към всеки един гражданин на Република България.

Нападението над екип на Bulgaria ON AIR e грубо посегателство не само над свободата на словото, но и над фундаменталното право на всеки един гражданин да бъде защитен.

За да упражнява качествено професията си, журналистът трябва да задава въпроси, да търси и да получава отговори. Само по този начин медиите могат да гарантират, че обществото ще бъде добре информирано. Защото свободните медии са от особено значение за правилното функциониране на демокрацията.

Investor Media Group изразява пълната си подкрепа към колегите журналисти и към всеки, който е станал жертва на насилие, и се обявява против агресията, която разделя обществото ни всекидневно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

П.Петров

преди 5 години

Из Етичен кодекс на СБЖ:"2.2.1 Няма да използваме заплахи, принуда и тормоз за събиране на информация.2.3.1 Уважаваме неприкосновеността на личния живот на всеки.2.3.2 Ще избягваме публикуването на снимки и записи, направени извън обществените места, ако засегнатите лица не са съгласни.2.3.3 Няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление, и ще съобщаваме такива информации със съчувствие и сдържаност.2.3.4 Ще уважаваме желанието на хората да не бъдат безпокоени в скръбта си."Кое от тези неща не е ясно на колегите ви?

10

:):)

преди 5 години

алоо тез мн на сериозно се взеха, те на ДАНС ли си играят, полицейски правомощия ли имат...достъп до всяка зона и обект ли имат...я по кротко, стига провокации и злоупотреба с тази свобода на словото...

9

ivailo

преди 5 години

" Нападението над екипа на Bulgaria On Air e грубо посегателство над свободата на словото...журналистът е длъжен да търси и да ПОЛУЧАВА отговори." Не, това е адекватна реакция срещу наглостта на ж.ур.на.лята, и никой не е длъжен да им отговаря на т.ъп.ите и провокативни въпросчета.

fallback