fallback

СЕМ ще търси с писмо информация от телевизия "Алфа" за спирането й.

Решението за това взеха днес членовете на регулатора на заседанието си.

"Нямаме обяснения за случващото се с телевизия "Алфа". Нищо не е постъпило към нас като оплакване или като дискомфорт", обяснява пред "24 часа" Розита Еленова, която е член на регулатора.

Oще по темата

"По линия на СЕМ нямат никакви санкции освен жалбите от граждани, но това не е изключение", допълни нейната колежка Бетина Жотева.

"На предното заседание аз гласувах против телевизията, която се ангажира с друга политическа партия. Смятам, че ще имаме проблемно съдържание. Както регистрирахме телевизията, тя е обществена. Така и навремето, през 2011 г., "Алфа" също е регистрирана като обществена телевизия. Посланието от екрана е политическо, по някакъв начин ангажира зрителя с политическа кауза, което не е редно и е нарушение на чл. 5 и чл. 6 от Закона за радио и телевизията. Намирам обвързаност с гласуването ми против на предното заседание, че медия, доставчик, който е ангажиран с политическа партия, винаги ще създаде някакъв вид проблемно съдържание", каза Розита Еленова.

"Алфа" спря излъчване на програмата си в понеделник вечерта. Оттогава единственото, което върви в ефира й, е черен екран с надпис: "Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо".

"Какъвто и да е проблемът, би било редно в коректни отношения между регулатор и доставчик СЕМ да бъде информиран. Аз виждам изключително проблемно съдържание с това, че има политическа заигравка", каза още Розита Еленова.

Волен Сидеров и депутатите му продължават да не вдигат телефоните си, за да обяснят странното спиране на телевизията. На телефоните на "Алфа" не отговаря никой.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 107Сърбите изобщо не искат в ЕС!!!Те все още помнят и страдат от бомбите с убеднен уран и убитите от НАТО мирни граждани!!!Сърбите не са късопаметни и уруфляци като теб!!!

103

Анонимен

преди 5 години

Телевизия Алфа е на правителството КАЛФА!!!Скоро ще се озове в КАЛтА!!!

102

бай ганю

преди 5 години

алфа отиде в бета = на корен квадратен от аномаляедна чудесна и положителна новина за деня дано си и остане така

fallback