Снимка: архив, БТА
fallback

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази съгласие с призива на президента Румен Радев да се пази "радиомълчание", докато тече конкурсът за придобиване на нов изтребител за българската бойна авиация.

Oще по темата

"Не е логично да се говори за който и да е от четирите самолета в момента. Това би могло да се изтълкува в следващия момент, когато вземем някакво решение, че е имало предварително нагласени неща или че е имало някакъв предварителен сценарий", каза Каракачанов, цитиран от БНР.

Работата на междуведомствената група по оценка на офертите ще бъде удължена поне със седмица. Тя вече е изпратила запитвания за уточнения по подадените четири предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Гадняр

преди 5 години

Летците ще летят на каквото им купят. Най-добре ще е да купят най-евтините самолети, че като ги знам какви са некадърници, още догодина ще бастисат 2-3 от тях.

14

БиБи

преди 5 години

Напротив, тъкмо сега взшите летци трябва много да говорят, защото те ще летят на тях, а не онзи льольо от Помощното училище Цветанов и танкистът от Карловската бригада, който сега подпира креслото на трибуната на председателите на НС - Емил Христов. Не че са много самолетите, една полуескадрила са и е срамно, че преди години седесарите нарязаха 140 военни самолети и унищожиха ракетите с голям диапазон на действие, та сега да сме беззащитни.

13

бай ганю

преди 5 години

после ще има после ще няма...когато има дебати и прозрачност съмненията и не подходящите тълкувания , ги няма ако изобщо им дреме на управляващите.решението вече е взето на тъмно и заглушено от мнения.

fallback