Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно.

"В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

Oще по темата
"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.

Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.

Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той. 

Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев пък видя геополитика в решенията и изрази опасенията си пред Bulgaria ON AIR, че ще купим "бутикова система".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 5 години

Не на самолетите! В България не останаха хора, заради ниски заплати, корупция, лошо образование и недостъпно здравеопазване. А тия ..... пари за оръжия ще хвърлят. Ако стане война просто останалата част от населението ще емигрира само за няколко дни. Липсва мотив защо да останем тук на първо място.

71

Анонимен

преди 5 години

Радев досега подържаше такова "радоимълчание" чак му озлезе прякор Грипена ......

70

Гинка

преди 5 години

Да беше мълчал за Грипена! Сега други имат думата! Да ходи да си върти коремните!

fallback