Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно.

"В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

Още по темата
"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.

Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.

Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той. 

Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев пък видя геополитика в решенията и изрази опасенията си пред Bulgaria ON AIR, че ще купим "бутикова система".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар