Защо българското общество масово повярва, че убийството на журналистката Виктория Маринова е свързано с работата ѝ? Недоверието в институциите нараства с всеки изминал ден. А управляващите дори се ядосаха, че някой от Европа или България смее да ги упреква как разследват и разкриват престъпления.

Опозицията от своя страна се притесни, но сякаш с леко закъснение за престъпността, а соловите играчи от "Обединени патриоти" отново намериха лични мотиви да предявяват претенции към министерски постове и ресори.

Още по темата

"Цялата ситуация много напомня за едно убийство през 2001 година. Тогава управляващите трябваше да се изправят пред гражданите и да обясняват защо престъпността в страната е неконтролируема. Народът обаче не може да продължава да живее по този начин. Изнасилването и убийството на Виктория го кара да се чувства незащитен в собствената си държава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Нора Стоичкова.

А разгневен от натиска след случилото се в Русе, премиерът Борисов призова посланиците в София да питат преди да говорят, като за целта да използват официалните канали, за да получат информация.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Сашо Диков отбеляза, че нито една от реакциите на европейските лидери по темата не могат да бъдат считани за ужасяващи, тъй като всъщност те не са били нито лъжа, нито предателство спрямо България.

"Борисов едва ли е гледал последното предаване, водено от журналистката, в което тя обяснява за натиска върху собствениците на медии у нас, налаганата цензура и все по-честите уволнения в сектора. Да не би нещо от изброените да не е вярно?", отсече Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase