fallback

Общ преглед

Родители на деца с увреждания и граждани излязоха на нов национален протест. Въпреки подписаните законови промени вчера, днес те са отново на улицата. Този път протестът е под надслов "Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов".

Oще по темата
Черни знамена, черни балони, тъжни деца и излъгани надежди. Такава е ситуацията пред Министерския съвет, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Родителите на деца с увреждания искат среща с премиера Борисов, а за да ги подкрепят дойдоха музиканти от БНР, както и носителки на титли за красота.

Протестът на майките прерасна в гражданско неподчинение и те блокираха бул. "Дондуков". Разпънаха палатки и се заканиха протестът им да продължи цяла нощ. Родителите настояват премиерът Бойко Борисов да разговаря с тях.

Хората искат да бъдат чути и настояват за реални промени. Премиерът намери 150 милиона за социални политики. Въпреки подписването на споразумение между майките, правителството и националните организации на хората с увреждания с конкретните мерки и срокове за изпълнение на реформата, последва нов протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 5 години

Четейки коментарите съм потресен колко много се е изродил българския народ....тъжно

32

Анонимен

преди 5 години

Тези деца и възрастни с увреждания не могат сами да протестират, затова майките им го правят, както правят и почти всичко вместо тях.Да някои не разбират изобщо за какво става въпрос, други вероятно просто искат да умрат, други искат да живеят и да се борят.Но питам злобеещите от долу вие кои сте за да определята съдбата на тези хора и бихте ли сложили лично ефтанизираща инжекция на тези деца или сте просто плямпала във форум?!

31

Анонимен

преди 5 години

Ами всички се надявахме на ЕС и светлото бъдеще и чакахме, ама някои като майките разбраха накрая че ножа е опрял до кокала и трябва да се действа.И други прослойки от обществото ще го рзберат до година, две.

fallback