Калоян се подобрява, но има нужда от средства, за да продължи лечението си. Снимка: личен архив

Коки е едно малко чудо, един истински супергерой, който всеки ден показва, че аутизмът не е присъда и може да бъде излекуван! Неговото подобрение е изключително!

За да пребори напълно диагнозата си, Коки има нужна от средства да продължи лечението си.

"Първо искам да благодаря на всички, които помогнаха да се случи това! Пристигнахме в Киев, на 22 август премина първата вливка на стволови клетки. Последва още една процедура, биха му три подкожни инжекции със стволови клетки отново. След всяка вливка ни вкарваха в барокамера за по 30 минути. Лекарите са удивени от подобрението на Коки. Казаха, че това, което сме направили е страхотно и състоянието му е едно от най-леките, които са имали в клиниката. Другото нещо, което много ни зарадва е, че вече не трябва да спазва диета", разказва неговата майка.

Отпаднала е глутеновата непоносимост и вторичния недоимък на лактазата.

От организма на Коки и състоянието му зависи още колко вливки ще са нужни - според докторите една или две ще са достатъчни. Искат следващата вливка да се направи през март месец, за което ще са  нужни още 16 000 долара.

"Предписан му е много силен имуностимулатор, от него се очаква да извлечем максимума от стволовите клетки. За 3 месеца лечение той струва 6000 лв. Така сумата, която трябва да заплатим до края на годината за всички терапии и лечението му в Италия е около 15 000 евро. Имуностимулаторът до втората вливка ще струва 12 000 лв. и трябва да осигурим още 16 000 долара до края на февруари за втората вливка на стволови клетки в Киев. Общата сума възлиза на над 65 000 лв., а това е непосилна сума за нас. Молим всички хора с големи сърца, помогнете ни! Помогнете ни Коки да бъде пълноценен човек!", призовават родителите.

Вярваме, че всеки от нас може да помогне и да не остави Коки толкова близо до крайната цел.

Можете да му помогнете чрез специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma или да дарите по банковата му сметка:

IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase