Снимка: Dnes.bg
fallback

Без скандали между работодатели и синдикати Националният съвет за тристранно сътрудничество одобри пакета данъчни закони за 2019 г. Темата коментира в студиото на "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Днес направихме преглед на промените, които се правят в данъчните закони. По тях повече забележки имаха работодателите. Имаше и някои много добри неща, които се прилагат, например отпадането на справките по данъчните деклараци, т.е това, което е платил за вас работодателят авансово, ще се появява автоматично в данъчна декларация в електронен вариант" обясни в "Денят ON AIR" Димитър Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" обясни, че миналата седмица на срещата между него Пламен Димитров, министър-председателя и министъра на финансите e обсъждано как ще бъдат разпределени обещаните 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор. Манолов сподели още, че подпомагането на енергийно бедните е тема на дневен ред в обществото.

"Когато се говори за увеличаване на максималните пенсии, е нормално да се говори за максималния осигурителен доход, тъй като тези две неща са в корелация" коментира Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR oтносно позицията на работодателите против повишаването на максималния осигурителен доход.

По неговите думи таванът на пенсиите не бива да пада, а трябва да расте, докато стигне до 0.

В заключение президентът на КТ "Подкрепа" коментира и предложението за реформа в облагането на имоти.

"Ако човек има две жилища в различни общини, досега беше възможно и двете да бъдат обявени като основни и за тях да се плаща по-нисък данък. Това ще спре да бъде възможно. Лицето, което не обяви кое е основното му жилище, ще плаща и за двете като неосновни. Харесвам това предложение - да се научим на дисциплина и ред", сподели Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ИИванчо

преди 5 години

става въпрос за РЕАЛНО ВНЕСЕНИ СУМИ ЗА ОСИГУРОВКИ< КОИТО НОИ СИ Е ПРИБРАЛ!!! Ама така си е, Хем моркова е менте. хем даже не ни го показват, камо ли да ни го дават....А и си мисля колко пенсионери са членове на синдикатите та те преговарят от тяхно име? Или може би така е по лесно на управляващите......

24

ИИванчо

преди 5 години

Тъжна работа. Верно че сме овце и сами сме си виновни за това, ама те и морков менте вече ни предлагат. Какви са тия *** мотиви на министъра на финансите: Формулите за изчисляване във времето не били добри..... тези доходи не били реално изработени.... Какви формули бе аланколу? Нали формулата по която ще се изчислява пенсията на пенсиониращите се през 2019 не е "от годините", ами ти си я измислил през 2015 г. И какво значи - тези доходи не са реално изработени. За какви доходи говориш? Та тук

23

ta0mi

преди 5 години

Пенсията зависи от заплатата,която човек е получавал и вноските,които са му удържани от нея, също и от вноските,които е правил работодателят, и от трудовия му стаж. Тежка работа ,лека работа-това са просто приказки. За "леката" на пръв поглед работа обикновено се изисква по-високо образование, за "тежката"-повече физически труд. Познавам фермери, които се осигуряваха на минимална заплата и сега пенсията им е минимална. По-висока заплата, по-дълъг трудов стаж-по-висока пенсия! Това е истината.

fallback