Снимка: Кадър Нова тв
fallback

71-годишна жена намери чанта, пълна с пари и ценности и ги върна на собственичката й.

Пенсионерката Сталинка Кирова дори и не помислила да отвори чантата и да види какво има вътре, а направо я занесла в полицията, за да бъде намерен собственика й.

Чантата е открита на детска площадка в Нова Загора. В нея е имало 3000 евро и злато, чиято стойност се равнява почти на тази сума.

"Видях чантата, която беше на една пейка. Наблизо нямаше никакви хора. Зачудих се какво да правя, но я взех. Районното управление е наблизо и затова отидох да я оставя там. Отворихме я с полицаите и видяхме съдържанието на чантата, златото, голямата сума пари", разказа пред Нова тв Сталинка Кирова.

И през ум не и минало да отвори чантата сама, защото е чужда и не може да се рови във вещите на хората. Сега е щастлива, че я е върнала на собственичката й.

А парите са спасението на едно семейство за зимата. Собственичката им Айше Али призна, че синът й ги е донесъл от Германия. Там той работи в пицария и със спестеното помага на семейството си в България.

"Той каза: "Слагай ги в чантата", а през това време детето плачеше за градината. После си тръгнахме, а аз забравих чантата в градинката" , разказа Айше Али.

"После отидох в съвета и там ми искаха пари и видях, че чантата я няма. Върнах се в градинката, тук гледах няма я чантата, един господин ме викна и каза: "Ела, ела, тук е чантата", продължи тя.

Айше носила толкова голяма сума пари, защото трябвало да откупи злато, както и въглища. С останало семейството й трябва да преживее зимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Кака Мара

преди 5 години

Има надежда за Родината....Когато Айше върне чантата на пари на баба Сталинка!!!

28

пипи

преди 5 години

Афиф ми се види тая работа,нагласена рабта

27

Анонимен

преди 5 години

Ох, тази не е лесна. Сега ще трябва га осигуряваме легло на баба Сталинка в диспансера на Четвърти километър. Да беше отворила чантата, да види личната карта, пък тогава да се замисли дали да я връща. :)

fallback