fallback

В Гоце Делчев хората се прехранват основно от земеделие и малцина от тях - от туризъм. Най-много са заетите в текстилния бранш.

Тук Бертрам Ролман произвежда мъжка и дамска конфекция. Вече 25 г. в предприятието му се шият дрехи за луксозни търговски марки, а продукцията се продава основно в Германия.

Месечната средна заплата на шивачките е 350 евро - повече, отколкото в другите предприятия. Тук работят 2000 души и фабриката се смята за образцова.

"Ние плащаме над средното ниво за бранша, защото и изискваме повече от нашите работници - качество, гъвкавост, работа с нови продукти и материали", обяснява Бертрам пред Deutsche Welle.

Въпреки високите за бранша заплати обаче парите на работниците пак не стигат.

"Не расте заплатата, те я намалят. Като искаш да изкараш повече, те те спират", обяснява една от служителките.

От КНСБ посочват, че често предприятията задават непосилно високи норми за работниците и се налага служителите да работят извънредно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 36Те да си направят, ама последните няколко, които успяха да направят нщо подобно, полсовината имаха посещения от момчета с бухали и закриха бизнеса, а другата половина, просто се присъедини към "едрите". И това е само конкуренцията. Ако успеете, да оперирате във води без такива акули, то ще дойдат по-хищните акули, които считат, че всичко с над 100 000 лева доход на година в държавата им принаджежи. Нещо за едно суджуци ми се върти в главата ...

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 36Какво общо има печалбата ли? Печалбата е в резултат от труда на работничките и тази печалба не е на собственика само.Бавнораз.виващ ли си или нас ни мислиш за бавно.развиващи?

36

Анонимен

преди 5 години

и при коректен чужд работодател българчета с мания за власт съсипват всичко така е не само там

fallback