Снимка: Архив, Булфото

Бившият финансов министър Симеон Дянков се е свързал с комисията "Антикорупция", след като преди ден нейният шеф Пламен Георгиев съобщи, че инспекторите не могат да го открият на нито един от адресите му у нас и в чужбина, пишат от "24 часа“.

Дянков е уверил, че ще съдейства на комисията с каквото е необходимо. От "Антикорупция" го потърсиха заради проверка на имотното му състояние, която била непълна. Липсвала информация за доходите на бившия финансов министър по времето, когато Дянков е работил в Световната банка и други институции зад граница.

Липсвали и данни за доходите на съпругата му. Инспекторите не успели да открият в българските и американските регистри и брачното му свидетелство.

Очаква се до края на деня Дянков да разговаря с инспектори на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Бившият министър на финансите е проверяван след получено уведомление от Софийската градска прокуратура в началото на 2017 г. Дянков е обвиняем по делото за продажба на 33% държавен дял в ЕВН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase