Снимка: Булфото, архив
fallback

Разходите на НЗОК за лечение на българите в чужбина и за лекарства нарастват. Това каза председателят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Нечева пред журналисти след заседание на надзорниците, цитирана от БТА.

Тенденцията за нарастване на сумите, по думите на Начева, няма да създаде опасност или проблем за изпълнението на бюджета за тази година, защото средствата, които ще се платят, вече са договорени.

Начева не се ангажира с конкретни суми, свързани с нарастването на разходите за лекарства, но каза, че тенденциите в лекарствената сфера са твърде динамични. Тя допълни, че има различни възможности за "удържане на разходите".

Начева поясни, че анализите в това направление продължават и уточни, че все още е рано да се говори за очакван дефицит на НЗОК. Рано е да се правят окончателни заключения за недостига на средства в Касата, но с отчета за изминалите 9 месеца, който ще се разгледа през октомври, ще има по-ясна информация за очакваното изпълнение на бюджета, допълни тя.

Увеличените разходи може би ще окажат влияние върху бюджета на Касата за следващата година, допълни още Начева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Израел

преди 5 години

Ти израелците не ги питай. Само можем да мечтаем за тяхното здравеопазване и отношение към пациента!След като са осигурени един лев не дават за лекарства и лечение.Ела да им видиш болниците и апаратурите, и специалистите.Затова хората изпитват куртурен шок като видят нашите "знахари".Които ходят като "п уяци" и си мислят, че само те и никой друг не учи цял живот.Виж какво става в "Пирогов"?Да ставаш милионер за сметка на страданието на хората, но възмедие има.Има прераждане и Карма.

24

до 20 от Ники Джиков

преди 5 години

Да, буфтал, това е пазарната икономика. В България няма кой да даде $20. За да го продават изобщо намалят цената, а ако продажната цена би ги оставила без печалба щяха да се изтеглят. Какво се оплакваш? И за българите е евтино, и производителя е на печалба. Красота!

23

Анонимен

преди 5 години

Болен ли? Застрахователните мутри ще го излекуват. Всяка болест на българина ще бъде разход за застрахователните мутри. Кой ще смее да боледува? Особено онези тарикати с хроничните болести, които ще точат застрахователното дружество... Най-малко ще ги изхвърлят и никой няма да иска да ги застрахова... Болен?!!!

fallback