fallback

Полицаят, който написа акта на Георги Радев, бащата на президента, ще обжалва наложеновот му наказание. Той бе уволнен дисциплинарно след случая в Харманли на 17 август, когато Радев-старши удари с колата си триколка на инвалид.

"Съвестта ми е     чиста, което трябваше по инструкции и по закон, съм го свършил", заяви пред Нова тв Митко Станков.

По думите му, водачът на триколката Стефчо Тодоров е сменил посоката на движение.

Oще по темата
"Той самият обясни инцидента така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила". Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни полицаят.

Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.

"Не виждам какво съм прикрил, като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг водачът на мерцедеса, щеше да е същото", категоричен е той.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни.

Случаят се проверяваше от две дирекции на вътрешното министерство, но министър Валентин Радев подаде оставка в деня, в който резултатите трябваше да бъдат оповестени.

Министърът на МВР в оставка Валентин Радев заяви, че полицаят е действал неграмотно и некомпетентно.

Информация за катастрофата, в която участват бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, след като в интернет беше публикуван видеоклип от инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

ВАСИЛЕВ

преди 5 години

До Анонимен: КАКЪВТО ЩЕШ ГО НАРИЧАЙ , ТОЙ Е ИЗБРАН ОТ НАРОДА , А НЕ ОТ НЯКОЯ ПАРТИЯ МЕНТЕ ,КАКВАТО БЕШЕ СДС ,НАПРИМЕР. ТОЧНО ТИ , ТРЯБВА ДА СВИКНЕШ С МИСЪЛТА ,ЧЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ И ВТОРИ МАНДАТ И СЕ ПРИГОТВИ ЗА ОЩЕ ХИЛЯДИ БЕЗСЪННИ ЧАСОВЕ.

82

Анонимен

преди 5 години

за инцидента е ясно кой виновен - триколката е първа в кръговото, така че спор няма.. инвалида може да кара накъдето си иска, колата е длъжна да го изчакаважното относно президента е друго..близнаците от една майка бсп и герб осъзнаха ,че идва опасност която може да свали мафията майка от управление за първи път от 30год насам... един шоумен има потенциала да размаже ДС-мафията затова плана е да направят партийка на пилот-патриот по който да въздишат рубладжиите

81

Анонимен

преди 5 години

Каква съвест у катаджия с 26 години стаж?

fallback