Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Подсъдимата за подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е отказала да получи обвинителния акт по делото срещу нея в срок, заради което днес процесът претърпя фалстарт. Това стана ясно в спецсъда на първото т. нар. разпоредително заседание, предаде "24 часа".

Иванчева е подсъдима заедно със заместничката си Биляна Петрова и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Според прокуратурата те са взели 70 000 евро подкуп от предприема Александър Ваклин, за да му придвижат преписка.

Oще по темата
Съдия Иво Хинов каза, че на 31 август Иванчева е отказала да получи обвинителния акт, а по закон той трябва да е при нея седем дни преди първото заседание.

След разговори с адвокати кметицата приела обвинителния акт на 5 септември - 2 дни преди днешното заседание. Заради това съдия Хинов отложи делото за 13 септември.

В съда днес присъства и Александър Ваклин, който е основен свидетел по делото. Очаква се неговия подробен разпит за искането и даването на подкуп на тримата в следващите заседания. Преди това той най-вероятно ще бъде конституиран по делото като пострадал.

"Разговорите с Иванчева протичаха горе-долу както когато ви спре лош катаджия, гледа ви многозначително и ви казва: "Ще пишем ли?", разказа Ваклин за срещите помежду им.

Ваклин обясни, че Иванчева е пресмятала каква печалба има компанията му от всички обекти, които притежава, и от такива, които предстои да купи.

"Тя знаеше точната сметка на бизнеса ми и казваше, че не сме дали, за да получим", обясни Ваклин. Той посочи още, че за първи път му искат подкуп и дори не би си позволил да даде и двеста лева на катаджия.

"Дадох парите на Петко Дюлгеров половин час преди акцията срещу него, Иванчева и Биляна Петрова. Когато бяхме заедно, Иванчева звънна на Дюлгеров по вайбър и се уговориха да се видят", разказа бизнесменът.

Той обясни, че това, което е трябвало да свърши общината за него, е съобщителна процедура и функциите на общината са били изцяло куриерски.

"Жалихме се в съда, в Столичния общински съвет, на главния архитект, дори общинските съветници се скараха на Иванчева, но това нямаше резултат", добави Ваклин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 5 години

След тия срс-та и доказателства, накрая ще излезне невинна и ще осъди българия. Просто е сготвена. Марковски не случайно се е хванал, знае че ще спечели.

126

Анонимен

преди 5 години

Това са пълни глупости, начазаха и ските на тая, защото е неудобна. Наистина в днешно време само катаджиите взимат така поскупи. В политиката има толкова рафинирани методи, че в ръцете да я гледат, не могат да я хванат.

125

Zapoznat

преди 5 години

Стига сте се драскали едни други, просто не сте запознати с фактите и доказателствата, има и записи със СРС които ясно доказват фактическата обстановка по случая. Затова има и паникьосани на успокоителни.Аман от самоуки специалисти!

fallback