Снимка: архив, Ройтерс

Правителството одобри базисен размер от 94 евро на ден за определяне на командировъчните средства на служители в бъдещото посолство на България в Рияд, Саудитска Арабия.

Още по темата

Командировъчните пари се определят от базисен размер за съответната държава, като такъв не е утвърден за Саудитска Арабия.

За времето на дългосрочната командировка изпращащата администрация е задължена да осигури на служителя и подходящо жилище или средства за наем, чийто максимален размер се установява по държави.

В Кралство Саудитска Арабия няма сграден фонд, който българската държава би могла да предостави за жилища на дългосрочно командировани служители. Затова правителството определи и максималния размер на средствата за наем на жилища в Рияд - 95% от базисния размер за Саудитска Арабия.

Това означава, че месечният наем, който ще покрива държавата ни, ще е 2 679 евро.

Коментари Напиши коментар

16

XXX

преди 10 месеца

До Анализ 2 Много си просветен! СА отдавна има посолства в Гърция Румъния и Сърбия. Не е нужно да показваш на всички колко си умен и информиран.

15

Анализ 2

преди 10 месеца

Това значи че наши там почти няма да ходят. Но в ислямският си ьентър в посолството им са неподконтролни на нашите власти.Всико в стените си е тяхна територия. Ако Бб уреди в Рияд да идат примерно 30 ..калинки. Тези тук ще назначат 300 брадати. Ставаме център на балканите. Ислямски. СА няма пос в Гр Рум Сърбия..А тук..сами пускаме вълка. За съжаление ще се окажа прав. Бас на каса бира..

14

Анализ

преди 10 месеца

Тази новина е най важна в целият сайт днес,но увлечени в повърхностни теми се пропуска следното.Да ние нямаме нужда от посолство в СА. Нашите жени няма да плажуват там,ние мъжете не може да избираме мадами. СА ще открие тук свое..Някой вече ги има парцелите..тук ще блажи яко,в посооството ще има джамия..държавата е длъжна да направи инфраструктура( дано джамията я строи Трейс),и ставаме ислямски център..това е истината