Снимка: архив, БулФото
fallback

Ръководството на БАН е прекратило мандата на проф. Христомир Брънзов като директор на Националния институт по метеорология и хидрология.

Oще по темата

Брънзов заяви пред БНР, че това решение е било очаквано, както и че ръководството на Института също ще се оттегли в знак на солидарност.

Професор Брънзов е категоричен, че отстраняването му е свързано с неговата подкрепа за протеста на синоптиците и хидролозите от последните месеци. Те настояват НИМХ да се отдели от БАН.

Вчера стана ясно, че въпросът ще бъде обсъден на Общо събрание на БАН през септември, но просветният министър Красимир Вълчев даде да се разбере, че това е по-приемливият вариант. Желанието на синоптиците е да са именно в структурата на МОН.

Дори решението за отделяне да се вземе тези дни обаче, това няма да се случи по-рано от 1 януари догодина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

плагиат

преди 5 години

до Анонимен 31Е, най-накрая и в БАН да заработи имунната система.А то днеска ХМС-то, понеже имало метеостанции, утре ИКИ-то, понеже имало курсове за дронове, други ден Институтът по опяване на разумът. Понеже също има бизнес. С погребения и панахиди.Всички дългогодишни директори, правят глупости преди пенсия. Тоя надмина предшестващите го.Хубаво - вземи си каквото ти трябва от кабинета, и каквото смяташ за свое от апаратурата. Лично ще те подк

40

сведущ

преди 5 години

До ЪъъИнтересна е целта на "Врътката"

39

минаващ по форумите

преди 5 години

До До Judas коментар 28След като, от поне 2016, това често се споменавамай Judas е в час....

fallback