fallback

Лекари от Университетската болница "Канев" в Русе зарадваха с необикновен жест своя пациентка в нужда.

Медиците от Клиниката по ортопедия по своя инициатива са събрали средства да доплатят поставянето на изкуствена тазобедрена става на 86-годишна социалнослаба жена.

Те са се погрижили и за сина ѝ, който е напълно сляп, за да не бъде сам, докато майка му е в болница, пише Bulgaria on AIR.

86-годишната Йорданка Тричкова изпада в паника след като пада и чупи крака си. Жената живее сама с 63-годишния си син, който е 100% инвалид - двамата разчитат само на пенсиите си.

След успешната операция Йорданка вече е в отделението за рехабилитация и е щастлива.

Лекарите от ортопедията ще подпомогнат финансово жената и в първите ѝ дни, след като се прибере у дома със сина си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Точно тези "големи лекари" нямат абсолютно никакво отношение към пациентите си. Моята баба също беше със счупен крак, в същото отделение, платихме в рамките на няколко часа всичко необходимо за операцията, която така и не и дойде реда, и жената почина още там в болницата. Решили са да си вдигнат акцийте на отделението по този начин, но за нас ще си останат убийци.

13

Анонимен

преди 5 години

Остава да чуем и новина когато някой лекар е закъсал по същия начин благодарни пациенти са събрали пари да му платят нова става.

12

axa

преди 5 години

идеята на статията е че са скръцнали на медиите да не плюят по докторите а да ги хвалят само, така направиха и социални, и полиция, крие се истината и ни хвърлят треви да ни омайват все едно че чакаме на медиите и не виждаме сами какви ги вършат всички институции.Моята майчица вечна и памет така на 86 г и смениха ставата, платих операцията,изписаха я няма 2-3 дена, а после как се гледа неподвижен човек, не мога да намеря сестра да я гледа дори при хубаво заплащане, не мога да взема отпуск, работата ми се трупа, взех неплатена, то бяха болки, то чудо, не иска да яде, повръща всичко, почина след

fallback