Снимка: архив, Булфото
fallback

Настъпи Слънчевата нова година. Кои са заръките на Учителя Петър Дънов? В предаването "Денят ON AIR" разговаряхме с астролога и изследовател на делото му Галина Герасимова.

"Учителят казва, че има три Нови години, както и естествата на човека са 3 - физическо тяло, мисловен свят и духовен свят. Първата Нова година е на 1 януари, втората започва с пролетното равноденствие, третата е когато настъпи август", обясни тя.

Герасимова уточни, че празниците са започнали още от 1900 г., а от 1944 г. се провеждат само на Рилските езера. По думите ѝ Петър Дънов казва, че сме светлина, но сме забравили за това, защото сме потънали в гъстата материя.

"Всичко е светлина. Само илюзия е, че има и тъмна страна. Без нея не може, нашият свят е двуполюсен", отбеляза астрологът.

"Единственият фокус е човек да работи върху себе си, защото външният свят е огледало на нашия вътрешен свят. Център на цялото учение е Христос. Рано или късно човек се пробужда, няма шанс да остане заспал във вечността. В идеята на Учителя е заложена идеята за прераждане", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Галина Герасимова посочи още, че всеки е на мястото си, а всички сме част от много красив пъзел.

За пророчествата на Петър Дънов тя каза, че целият живот на Учителя е пророчество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

До Анонимен 69

преди 5 години

Не бъркай по никакъв начин, никога, Дънов с Димков! Димков не е пророк, не е учител, не е наставник, не е самозван компилатор на разни философски и религиозни идеи, не води овчиците си по красивата Рила, не си измисля музика и танци, ритуали, емблема!Петър Димков е истински народен лечител, фитотерапевт, разработил различни методики за лечение, някои от които - много ефективни, други - спорни. Аз съм му много благодарен, заради неоценимата помощ, която баща ми, тежък инвалид, получи от него!

69

Анонимен

преди 5 години

Фчепетлен съм отвсейде - "илюзия е, че има и тъмнна страна. Без нея не може".... Ох не мога .... ха ха ха ха ха

68

10

преди 5 години

Този дядка е един лъжепророк като Димков!Хора,има науки за човека-медицински,философски,психологически...вземете да прочетете някоя, поне популярна книжка, по тези въпроси,вместо да ръсите невежество!

fallback