Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Не може децата да ги оставим да стоят отвън, да си поемат отговорността. Така премиерът Бойко Борисов коментира протеста с песни на Детския радиохор в началото на правителственото заседание.

Борисов изрази надежда директорът на БНР и ръководителят на СЕМ "да си свършат работата".

Oще по темата

Младите хористи и техните родители искат досегашната дългогодишна диригентка Венеция Караманова да запази поста си, макар че след проведен конкурс има избран нов титуляр.

Тази сутрин децата изнесоха концерт пред Министерския съвет, а в момента са на среща с шефката на СЕМ София Владимирова. Именно регулаторът има пряко отношение към проблемите на радиохора.

Министърът на културата Боил Банов каза, че смисълът на демокрацията е медиите да не бъдат под влияние на правителството и премиера.

"Да, ама са под нашия прозорец", репликира го Борисов.

Според министъра проблемът ще бъде решен добре за всички. Утре се очаква среща с ръководството на БНР по казуса, а в петък – в СЕМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Iceblast88

преди 5 години

Едно немога да разбера - защо във всеки израз на лично мнение, или всеки протест на база на гражданска позиция герберите виждат БСП? Да знаем, че сте влюбени едни в други, да знаем, че и вие си падате по платените протести и затова си мислите, че всеки протест е за пари, а не защото на хората вече им писна! Да знаем, че за комуниста винаги някои друг е виновен, никога той и неговите некадърни колеги! Спрете с това БСП или ГЕРБ и разберете, че сме народа и данъкоплатците срещу башибозука на БКП!

95

Анонимен

преди 5 години

Преди да си тръгне, да остави държавата, както си беше, ако ли не- съд до дупка.

94

Лошо ми е

преди 5 години

Върви си боко, върви си!

fallback