Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Детският хор на БНР излезе на улицата с протестна песен. Причината за това е прекратяването на договора на досегашния диригент на децата - Венеция Караманова, която е в пенсионна възраст от 2011 г.

Родителите на хористите, както и самите деца, обаче са възмутени, че последни са разбрали за промяната.

Така че те подписаха открито писмо, в което искат маестро Караманова да бъде възстановена на работа за още две години.

Децата се оплакват, че новата диригентка не ги познава и е работила съвсем малко с тях.

От БНР обясняват, че новият диригент Теодора Димитрова е назначена след проведен конкурс. Преди това тя е работила близо 10 години в хора.

Хористите и родителите им се възмущават, че са разбрали последни за промяната.

"Детският радиохор е голяма част от техния живот. Това е мястото, където те израстват като личности, а не просто да се учат да пеят", заяви Петър Мечкаров, един от протестиращите родители.

"Детският радиохор не е просто един музикален състав, това е семейство за тези деца", настоя майка на друго дете Виктория Виткова.

Генералният директор на БНР Александър Велев заяви, че се е срещнал с Агенцията за закрила на детето, защото смята, че е недопустимо деца да се замесват в подобен спор.

"Съвсем нормално е един човек, който е навлязъл в пенсионна възраст да се оттегли и да отстъпи мястото си на следващия", добави още Велев.

Той категорично отрече твърдението, че Караманова стои в основата на този протест, защото лично тя е посочила  наследника си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Явно са подготвили някоя герберастка калинка. Службичката е доста сладка.Не работиш нищо - само обикаляш света на държавни разноски.Ол инклузив както му се вика.

6

Оффффф!

преди 5 години

А Венеция Караманова попитахте ли я дали иска да остане? И докога да остане? Докато започне да се напикава на сцената ли? Айде, спрете се малко с протестите!

5

Анонимен

преди 5 години

Вече и децата въвлякоха в протести. Спрете се де!

fallback