Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

350 г брашно
1 кг ябълки
150 г масло
100 мл олио
1 чаша захар
4-5 супени лъжици прясно мляко
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
За кората за пая смесете 200 г от брашното, олиото, 2 супени лъжици прясно мляко и 1 щипка сол. Замесете тестото и го разстелете добре върху намазнена тава за печене на пай. Разстелете я така, че да полепне по стените на формата за печене.
 
За плънката смесете 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, канелата. Нарежете ябълките на едри кубчета като предварително сте ги обелили. Размесете ги добре с останалите продукти, за да полепнат добре по тях. Изсипете ги в основата на пая.
 
За заливката смесете останалото брашно с останалата захар, 2 лъжици прясно мляко и маслото. Разбъркайте добре сместа. С нея залейте пълнежа.
 
Печете пая в загрята на 180-200 градуса фурна за около 1 час. Извадете го преждевременно, ако хване златистокафява коричка.

Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

anonimen

преди 5 години

Не знам с 200г брашно колко тесто ще се получи,че и по стените да се залепи?Малко ми се вижда само 200г,т.е. 1чаена чаша.Нещо сбъркано има в рецептата май.

3

Анонимен

преди 5 години

Дайте рецепта за черешов пай.

2

Анонимен

преди 5 години

Аз слагам 2 яйца и 1 бакпулвер.

fallback