Снимка: Архив, Булфото
fallback

Вечната сага столица-провинция се задълбочава. След като през април тази година столични бизнесмени поискаха автомобилите от провинцията да плащат такса на входа на София, сега бургазлии решиха да отвърнат на удара.

Oще по темата

Бургаски счетоводител написа гневно писмо до местен сайт, в който описва доста детайлно и цветущо положението денем и нощем в морския град, когато плажуват столичани.

"Това е един страшно измислен спор. Никъде по света не съществува подобно нещо. Хората се придвижват свободно от град в град и от държава в държава и никой на никого не прави забележки. Друг е въпросът, че невъзпитаният човек си е невъзпитан навсякъде", коментира в студиото на "България сутрин" водещата на предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR и родена в София Деляна Маринова - Джуджи.

Тя изрази мнение, че разковничето се крие в домашното възпитание.

"Всичко тръгва от семейството. Човек се държи така, както е научен от малък", допълни още Джуджи.

Журналистът и актьор Павел Владимиров, който е родом от столицата на хумора и сатирата Габрово, пък подчерта, че напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва.

"От икономическа гледна точка Бургас все пак печели от пребиваването на тези хора. А невъзпитани хора има навсякъде", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Свободен българин

преди 5 години

До Анонимен40 После да не ревете, че туристите намалят? Каквото почукало, такова се обадило.

50

Анонимен

преди 5 години

...я па тоя 34...не е нужно София да прилича на Несебър..или на който и да е друг град... Тя си е неповторима и хубава...и странно нещо..ненавиждах я преди 30 год.когато се преместих тук...А сега това е любимият ми град и където и да отида...естествено доста по-далече от Несебър ,винаги с удоволствие се прибирам...и да-,не съм от София ,ама какво значение има това ..след като си израстнал в този град,защото определено еснафското в повечето случаи си остава забележимо..

49

София

преди 5 години

Преди 89-та не случайно е трябвало да имаш гражданство в София за да работиш там. За да получиш гражданство пък е трябвало да имаш работа и обратното. Т. Е. София за Софиянци. Сега България може да се преименува на София

fallback