Снимка: БТА, архив
fallback

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени двама нови заместник-министри.

Лилия Иванова заема длъжността заместник-министър на икономиката. Тя е магистър по право и до момента е била началник на политическия кабинет на министъра на икономиката, съобщиха от правителствената пресслужба.

От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.

Стоян Андонов е назначен на длъжността заместник-министър на младежта и спорта. Завършил е висшето си образование в Национална спортна академия "Васил Левски". От 1985 г. работи в НСА "Васил Левски", като от 2017 г. е ръководител на катедра "Водни спортове".

По време на своята спортна кариера е завоювал редица значими спортни постижения – той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и вицесветовен шампион по водноспасителен многобой – отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени.

С назначенията заместниците в икономическото министерство стават трима, а в спортното - двама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Бай Х.

преди 5 години

Е, те тва е намаляване на администрация. Още 10-20 сигурни гласа. Реформи ли? Ко, Не!

12

ИЗХРАНВАНЕ

преди 5 години

Завършила право и ще управлява икономиката. При това измела няколко министерства.Един пенсиониран плувец ще управлява спорта.ЯВНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА НАШИ ХОРА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ.А министерството на Лиляна Павлова изясни ли се с какво ще се занимава. Защото засега нямат работа, нали председателството свърши и вече дори се забрави?

11

хаха-1

преди 5 години

До Анонимен /1/ прав сито ние и МВР нямаме и им назначава министър. За Армията - без думи!! Министъра не може да легне по корем !! Ами на транспорта ??- Уби си детето?? АмиЛилето става министър за всичкоКой ??му е нормалният избор за който народа би казал- браво?Калина ? Фидосова?Румянка ?Делянчо ??Кой ?? та и самият КОЙ е негов авер.ББ е вреден за държавата и народа.Казвал че през новият мандат ще живем 2 пъти по добре, а глас от залата попитал - А ние ?? Тотален ***

fallback