Снимка: архив Reuters
fallback

"Страната ни няма да остане без прогноза за времето, независимо от нечии желания. За щастие в държавата ни все пак има отговорни хора, с чиято финансова подкрепа ще продължим дейността си", коментира пред Bulgaria ON AIR директорът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.

Той уточни, че протестът всъщност е бил насочен срещу ръководството на БАН, а не срещу правителството.

След него е станало ясно, че не достигат 1 млн. и 200 хил. лева. Управляващите са дали обещание, че финансовите средства ще бъдат изплащани поетапно.

Oще по темата

По-рано служителите от Националния институт по метеорология и хидрология заплашиха, че ще спрат своята дейност. Част от тях настояват да бъде изваден институтът от Българската академия на науките и да мине под шапката на Министерството на образованието и науката.

Четвърти месец метеоролозите и хидролозите в института алармират, че са на ръба на силите си.

Синоптиците обясниха, че липсват средства не само за заплати - те не могат да си платят дори сметката за ток.

Служителите на института излязоха с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов. В него те информираха, че ще спрат работа и ще подновят протеста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Гост

преди 5 години

При положение, че има един куп сайтове които дават прогнози за времето и то в пъти по - точно от нашите метеоролози / те дори не копират правилно от тези сайтове/, за какво са ни метеоролози?

21

Анонимен

преди 5 години

Държавата на мизерията и протестите... който протестира - му се дава, колкото да не умре. А останалите, който си мълчат да умират тихо - те не притесняват никой.

20

В нормалните държави

преди 5 години

наука се прави в университетите.Нашите хрантутници сочат няколко меганаучни центрове, финансирани от държавните бюджети, но и насън не могат да им стъпят и на малкото пръстче. Там се дават пари за финансиране на конкретни, стратегически проекти, от които тази държава има нужда. И се правят забележителни открития!А нашите, какво? Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак!Да идат да кандидатстват в тези центрове, щом са такива велики учени - ще ги грабнат като топъл хляб!

fallback