Снимка: архив, Булфото
fallback

Семейство от София обяви война на Спешна помощ. Даниела и Огнян Секирански твърдят, че на 9-годишната им внучка не е обърнато внимание, въпреки че е била с критично висока температура. Случката се разиграла на 31 юли.

"В един момент детето започна да трепери. Премерих й температурата и се стреснах. Детето изпадна в безпомощност и заспиваше", разказа Даниела.

По думите на нейния съпруг детето е било с над 41 градуса.

Двамате потърсили спешна помощ през телефон 112 , но тя така и не пристигнала, посъветвали ги да предприемат действия за сваляне на температурата на детето.

"След час отново им звъннах. Оттам диспечерът ми отговори, че в момента не могат да изпратят екип, тъй като търсят педиатър", разказа Огнян пред Нова тв.

"По това време детето вече започна да повръща. Наистина бяхме шокирани. Тогава извикахме линейка на частна фирма. Дойдоха след 10 минути", каза на свой ред съпругата му.

В това, което дотук се каза, има доста неверни неща. При първото обаждане дядото казва, че детето е с 40,5 градуса. Второто им позвъняване не е след час, а е 6 минути по-късно. Нашата диспечерка казва, че сме пренасочили педиатър. На 45-ата минута линейката е пред блока и там се засича с екип от частна болница", заяви Катя Сунгарска, говорител на "Спешна помощ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

аз

преди 5 години

200 000 долара в САЩ викаш. Там докторът ги изкарва за 10 мес. бе ***.

35

edin

преди 5 години

До RE:, RE Димокрация----------------------------Байно,държавата като е дотирала медицинското образование,тя всъщност е плащала високоинтелектуалния труд на студентите медици,за да усвоят трудните медицински науки и да са конкурентноспособни у нас и оказва се в чужбина.Държавата не е чела вместо студентите и не се е явявала на изпити вместо тях.Те също след това специалиизрат 5 г.и в повечето случай си плащат специализацията. Така че младите лекари, с нищо не са ви длъжни на вас,неблагодарници

34

Анонимен

преди 5 години

Кога МЗ ще осъди телевизия?Мизерни заплати,кат.труд,слуги на *** и всякакви ***.Крайно време е Спешна помощ да обяви война на всички и цялата държава-тогава вече всичко ще си дойде на мястото само за часове!!!

fallback