fallback

Според последния доклад на ЦРУ България отново държи рекорден показател за смъртност - страната ни се нарежда на 3-то място в света в мрачната класация. На въпроса кой държи обществото ни в будна кома отговори психологът Еленко Ангелов в "Денят ON AIR".

"Ту сме на 2-ро, ту на 3-то място по смъртност в света. Има автоагресия и хипноза. Хората са станали овце - стадо, ние сме си виновни. Кой налива насила имитационните напитки - те го пускат като хипноза. Кои са те? Даже аз, заставайки в медия, ставам част от това. Всички се издържат от хранително-отровителната промишленост, от рекламите", каза специалистът и автор на осем издадени книги в студиото на Bulgaria ON AIR.

Ангелов обясни, че вижда демокрацията в оригиналния й вид, само когато неграмотни хора не гласуват и нарече търкането на билетчета "замърсяване".

"Хората, които най-малко пари имат, първи са се наредили да си платят сметките. Решението е в еволюция на съзнанието", апелира психологът.

По думите на Еленко Ангелов никой не се е стреснал от показателното водещо място на страната ни в мрачната статистика много години и определи отношението като "дебилно".

Все пак, Ангелов изрази надежда, посочвайки младежите, в които вижда "потомци на гордите ни воини".

Сред основните причини за високата смъртност у нас той посочи ниско прелитащите самолети, консумацията на имитационни продукти, както и звучащата музика в повечето заведения.

"Познавам повечето хора, които са в рекламните агенции - това са хора които не вярват нито в бога нито в кармата", каза още той.

Психологът подчерта, че възможно решение е пазаруването от малките магазинчета и производства и противопоставянето на големите вериги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Батко

преди 5 години

Камелия Цветанова оставя впечатление, че е писала статията в 8 часа вечерта докато храни детето и се опитва да гледа сериалче.

28

бай Иван

преди 5 години

Ми те на кръглата маса се събраха комунисти и набързо пребоядисани такива от СДС и решиха овчедушно: " Първоначалният капитал да се натрупа чрез спекула". Тоя репортаж за много кратко го пуснаха по телевизията по късна доба в 3 часа след полунощ,когато се зараждаше мутро-"демокрацията," мафиотското разграбване на държавата и народа,та и до днес.По инерция продължава срастването между власт и мафия( Митю Очите и общинският съветник).Храната е един от елементите за високата смъртност.Безпаричието?

27

Гoшу

преди 5 години

Тоя Еленко Ангелов не е никакъв психолог, ами си е чисто луд :) И да проучи статистиките - колкото и невероятно да звучи, но общата продължителност на живота в света се покачва. Това че българите мрем не е толкова до храните, защото има и много качествени продукти, стига да искаш да ги откриеш, а повече заради стреса, лошия въздух, ниския стандарт на живота ни като цяло.

fallback