Снимка: Pixabay

Болници отказват лечение на онкоболен мъж заради неплатени здравни осигуровки. 50-годишният Юрий се бори сам с рака в мазе без баня и тоалетна, а семейството му оцелява с 300 лева на месец.

Доскоро малкото мазе с ниските тавани побира мечтите на Росица и Юрий. Живеят повече от скромно, но въпреки това - щастливо.

Преди месец Юрий е приет по спешност в столичната болница "Света Анна", а лекарите са категорични - има тумор в гърлото. От тогава започват с ходенето по мъките, Юрий трябва да постъпи в специализирана болница, но няма здравна осигуровка, а задълженията му са в размер на около 1340 лева.

Семейството живее с не повече от 300 лева на месец, а заради ниските доходи 50-годишният мъж не може да си извади дори лична карта, обяви Bulgaria ON AIR.

Юрий диша през тръба в пропитото с мухъл мазе, без тоалетна и без баня. А дори за най-елементарните си нужди с Росица разчитат на познати.

От Агенцията за социално подпомагане признават, че са запознати със случая на семейството и правят всичко възможно мъжа да бъде настанен в болница. Утре Юрий ще бъде приет за преглед в университетката болница "Царица Йоанна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase