Снимка: Булфото, архив

Екип на Спешна помощ остави 8-годишното дете само в центъра на Русе, след като баба му си чупи крака и линейка дошла, за да я откара в болница.

Медиците отказали да вземат и детето с мотива, че нямали право да го качат в специализирания автомобил.

На Спешна помощ се обадили минувачи, след като бабата паднала. Жената и детето не са имали в себе си телефони. Бабата на момчето е настоявала детето да я придружи, но никой не се е съобразил с нея.

Йордан Иванов, баща на детето, разказа пред bTV, че момчето е останало само без ключове, без пари, без телефон, седнало е на тротоара и се е разплакало. Случайна жена го е разпитала, научила е от него къде работи майка му и го е завела там. 

Афектирана от това майката веднага е подала сигнал на тел. 112.

От Спешна помощ в Русе имат друга версия – оставили детето на позната на бабата, която поела ангажимент да се погрижи за него.

"Ако детето беше придружено от познат, съпругата ми нямаше веднага да се обади на тел. 112", контрира бащата на детето. Той настоява някой да поеме отговорност за този случай.

"Подадохме сигнал в няколко институции – Министерството на здравеопазването, Агенцията за закрила на децата, до районната прокуратура и до районната здравна каса", той.

Единствено от здравната каса са се свързали с родителите, за да кажат къде са пренасочили сигнала, уточни Иванов.

Заради случая предстои прокурорска проверка, съобщи за БТА районният прокурор на Русе Яна Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase