Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Вероятно не е останал българин, който да не е гледал филма за Левски в социалните мрежи. Негов автор е 18-годишната Антонина Лозанова.

На крехката си възраст видинчанката се занимава сериозно с кино и социални теми.

"Информацията за Левски е кратка. Филмът е, за да се разбере, че той е основоположникът на българското освободително движение. Въпреки че е лошо положението в страната, има с какво да се гордеем. Докато уважаваме националните си герои и миналото си, няма да се загубим като народ и нация. Трябва да сме едно цяло и да играем като истински отбор", каза Антонина пред Bulgaria ON AIR.

Тя среща голяма подкрепа сред учителите и връстниците си. Готов е и следващият ѝ проект - той ще разказва за времето, прекарано в клас и емоцията от последния училищен звънец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

До 10Все тая. Ако Вапцаров беше останал жив"комунистите" щяха да го натикат или в Ловеч или в Скравена. Те се страхуваха от идеалисти! Мога да напиша доста имена на комунисти идеалисти които бяха набедени народно от "народната" власт и разстреляни заради несъгласие с просташкия селяшки терор. Ето за това все още си врим в гюбрето на глупостта и правим филмчета за да заглушим действителността. Но както всички виждаме - на Янко оная му работа.

12

недко

преди 5 години

а дали е вярно че са го убесели заради убииството на едно дете,чирак..и че само 4 заптиета са го хванали и са го завели до софия,и как така не са го спасили неговите приятели през това време... и е взимал пари от българите като ги е принуждавал,може би по лесно е така,и дали затова е отказал на димитър общи да не обират турците...и този които го е осъдел е бил българин..все догатки,

11

Анонимен

преди 5 години

Престанете да наричате "апостол" един отявлен безбожник. Апостолите са ученици на Христос и са проповядвали Божията правда - те са пратеници на Бог. Затова именно са апостоли. А този се е отрекъл от Бог - какъв апостол може да бъде?! Стига сме кощунствали. Затова се затрива нацията ни - защото се прекланя пред идоли безбожници.

fallback