Снимка: БТА

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" бе открита в присъствието на премиера Бойко Борисов.

На церемонията присъстваха кметът на областния град Любомир Христов и част от неговия екип, депутати, представители на местната и държавната власт, на различни институции, на бизнеса, на всички спортни клубове в града, на спортни федерации от страната, известни спортисти от Шумен.

Борисов отбеляза пред присъстващите, че е обещал Шумен да има подобна зала и тя вече е факт. В нея ще се организират "и концерти, не само спортни състезания; ще има конгреси, симпозиуми".

"Имам още едно обещание - за старческия дом в града, ще го направим тази година", посочи Борисов. Любомир Христов му казал, че трябва да се прави и стадионът в града и премиерът допълни : "Шумен трябва да има стадион".

Направи ми добро впечатление и благодаря на кмета на Шумен и на неговия екип, че военният паметник до залата е обновен, каза още Борисов.

Автомагистрала "Хемус" ще се строи, в следващия участък - от с. Белокопитово до Търговище, усилено строим и от Ябланица до Ловеч, припомни Борисов, цитиран от БТА.

Спортната зала бе осветена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. След официалната церемония по откриването започна концерт-спектакълът на Ансамбъл "Българе". На сцената ще се представят и други популярни български изпълнители.

По-рано през деня, спортни клубове от Шумен представиха демонстрационни игри пред входа на залата.

За изграждането на "Арена Шумен" бяха отпуснати 8,5 млн. лв. от републиканския бюджет. Освен основната площадка в залата, предназначена за спортни и културни прояви, както и изградените трибуни, новото съоръжение разполага с помещения за кафене, за спортен магазин, за фитнес, за сауна и парна баня и други помещения, предназначени за спортисти и журналисти.

"Арена Шумен" е достъпна и за инвалиди, и разполага с 1500 седящи места. При организирани културни и спортни прояви могат се осигурят още допълнителни /подвижни/ места. Около 21 декара е зелената площ около залата, където са засадени близо 200 дръвчета и има 300 паркоместа.

През следващата седмица ще бъдат организирани дни за свободен достъп до залата, за да може да бъде разгледана от всички желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase