Снимка: visualhunt.com
fallback

България вдига ограда с Румъния заради опасността от нов вид чума.

133 000 метра ще бъде дълга оградата по границата със северната ни съседка, за да се ограничи заразата с африканска чума по свинете.

Oще по темата
"

Целта на съоръжението е да спре преминаването на диви свине през сухопътната ни граница с Румъния", уточниха пред "Дарик" от Изпълнителната агенция по горите.

Най-близкото огнище е само на 60 км от нашата страна - в румънския град Констанца.

В цялата страна се провеждат разяснителни кампании. При установяване на мъртва, дива, полудива или питомна свиня, от Агенцията по горите призовават гражданите да сигнализират на телефон 112 или в съответната специализирана ветеринарна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

муспи

преди 5 години

Чумата идва от евреите. Не случайно е поместена снимката на евреин, - живеем в Диктатурата на *** и трябва да се действа тарикатски.

43

Анонимен

преди 5 години

Ха ха Тая ограда ще е като врата у поле, дивите прасета плуват и река Дунав не е никаква пречка пред тях.Ама щом сте решили да откраднете още някой милион - давайте , то ви се трупа.

42

Анонимен

преди 5 години

До :)Правилно! Чу.*** ли някаква ще им се опъне?! Диви прасета ли, глигани ли! Пиле няма да може да прехвръкне, та камо ли сърне, фазан, елен, дива коза да остане. Пък ако се включи и дружинката на президентите, глей кво става и с архарите. Засега жирафите не пренасят чуума в България....

fallback