Снимка: Reuters
fallback

"Изненадани сме от решението на Комисията за защита на конкуренцията да забрани концентрацията между "Инерком България" ЕАД и дружествата от групата на ЧЕЗ в България", се чете в официалната позиция на дружеството по повод становището на КЗК да забрани сделката.

Oще по темата

"Инерком България" ЕАД внимателно ще анализира мотивите за решението на Регулатора и в следващите дни ще обявим както нашето становище във връзка със забраната, така и последващите действия, които компанията ни ще предприеме", пишат още от дружеството.

Както Dnes.bg вече съобщи, комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани покупката на активите на CEZ Group от "Инерком Груп", става ясно от съобщение на регулатора. Комисията образува производство по сделката в края на юни.

В процеса на проучване е било установено хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на пазара на производство и доставка на едро на електрическа енергия от фотоволтаични централи.

Сделката поражда и вертикални ефекти на пазарите, разположени надолу по веригата на пазарите на разпределение на електрическа енергия, на снабдяване/доставка на електрическа енергия, на търговията с електрическа енергия и на свързаните с търговията услуги по координиране на балансиращи групи, отбелязват от КЗК.

Според комисията има опасност сделката да доведе до установяване или засилване на господстващото положение на обединената група предвид вертикално интегрираната придобивана група ЧЕЗ България, която разполага със стабилен финансов ресурс и опит в електроенергийния сектор, съобщи Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Така е

преди 5 години

До Mersi 15 Само БСП имат " изтъкнати " енергетици , и не могат да си позволятда изпуснат такава далавера.Корнелия от Крушовица каза, че не може Гинка от Пазаджик да лапне такъв залак.Той се полага по заслуги на БСП. Нали така ? Така е .

18

Пеевски

преди 5 години

Каква е Гинка та ше купува ЧЕЗ бе, аз и Догана за кво сме тука, да не сме лукови глави? Ние ше я земеме без пари бе, с Цацаров сме подготвили схемата вече. Само требе един сигнал че се подготвя покушение срещу мене, и работата опечена.

17

панализатор

преди 5 години

А сега какво ще прави г-жа Петкова е гати и министъркатакоято иска лични обяснения от ПрезидентаТя се е самозабравила или вервите и не издържахакато си подаде оставката да бе си отишлаНа голям цирк се нагледах ме жалко че всичко е за наш гръб

fallback