Снимка: Булфото, архив
fallback

Станахме свидетели на масова евтаназия на животни в Странджа. Как чумата стигна до България и успяха ли институциите да реагират адекватно?
Oще по темата
"Поредица от грешки доведе до този фарс. Събитията са съмнителни. Има кризисни щабове 20 дни след избухването на заразата. Тепърва ще ограничават движението. Турция отдавна светна – оттам идват болестите. Трябваше да се вземат предварителни мерки. Не може просто да отидеш и да изтребваш животни. БАБХ не са си свършили работата", подчерта бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че обезщетението за убития добитък ще дойде много след като собствениците на животни са тотално вън от бранша.

"Когато институциите не дават нужна информация, хората стават жертва на теории на конспирацията. Едно от първите задължения на институциите е да дават навременна и точна информация. Някой трябваше да обясни на тези хора какво се случва. Липсва разбиране, че това са хора. Администрацията е наш подчинен. Ние не сме феодални селяни. Институциите и властта трябва да комуникират с нас", обясни PR експертът Любомир Аламанов.

Бившият зам.-министър Гечев добави пред Bulgaria ON AIR, че унищожаването на животните е най-лесният, най-бързият и най-евтиният вариант за управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Абсурдистан

преди 5 години

Един Месец баба Дора и протестиращите гушкат и снимат ''чумавите'' кози! И не само тези но и комшийските и в околията! Е защо един не се зарази, защо едно животно не умря, това е болест, която може да унищожи стадо за една седмица! Но е ясно защо, вие столичани никога не сте уважавали селянина, вие които излязохте от тинята и лижете плочките, по които стъпва властта, за по добър живот, на готово!

80

Корни под карантина!

преди 5 години

Днес по TV дадоха поредната PR изцепка на баба Корни, гушнала една чу.мава коза???!!!Тъй като трябва да се спазват всички предписания срещу разнасянето на заразата, то ако другарката не е дезинфекцирана на място (поне дрехите и обувките), то моментално трябва да бъде изолирана под карантина. Иначе има опасност да пламне и София и ще се чудим откъде ни е дошло!

79

До 79

преди 5 години

"Изключително наивен си. Да свързвате епидемия от ***, която българите са позволили да се случи с бежанците ... нямам думи колко трябва да сте зле. Промити мозъчета. България няма нужда от вас." Изобщо не е наивен, а инструктиран! Открих, че всички лъжи, които се пишат тук се качват от един комунистически дезинформационен сайт (няма да пиша кой е) и те копират всичко от там. Пишат едни и същи 100% лъжи!!! Важното е, че хората знаят истините за всичко и не им се връзват на глупостите!

fallback