Снимка: bTV
fallback

Възрастна трудно подвижна жена отиде да си вземе пенсията в Световрачене с патерица в едната ръка и газов пистолет в другата.

Пощенският клон в крайния софийски квартал бе нападнат и ограбен вчера пред очите на чакащите за пенсиите си възрастни хора. Тримата бандити нахлули с  бухалка и кози крак, ударили касиерките и отмъкнали парите.

Днес хората се наредиха отново на опашка, а жената зад гишето им ги раздаваше, въпреки преживения ужас вчера.

Oще по темата

Баба Иванка е една от преките свидетели на обира – тя била наред, точно когато обирджиите нахлули в пощата.

"Бутнаха силно вратата и влизат. Високият в средата носи пистолет, а тези малките до него се мушнаха и взеха парите от жените", разказа тя пред bTV.

Баба Иванка призна, че се е уплашила много и днес е дошла въоръжена, за да вземе парите си. Тя извади от чантата си газов пистолет, показа го и обясни, че често го носи в себе си. "За случаи като този, имаме много роми", обясни възрастната жена.

И вчера го носела в себе си, но не посмяла да го използва срещу обирджиите.

"Имам разрешително, регистрирала съм го", обясни още баба Иванка. Тя разказа, че досега не й се е налагало да го използва и си пожела да не й се налага. Иначе, когато е на вилата, го носи всеки ден с нея, иначе стои заключен вкъщи.

"Не мисля, че е редно в дните за пенсии да оставят служителките без човек, който да е тук и да ги пази”, коментира кметицата Светла Николова.

Нападателите още се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

1

преди 5 години

Баба Иванке,само те моля на празника на полицията,не носи пистолета в теб,може да ти се случи нещо,съвет от министер вальо радев.

21

Анонимен

преди 5 години

Браво, бабче!

20

до 14

преди 5 години

До АнонименЗащо преди 91-ва бабите не си вземаха пенсиите, въоръжени с Макаров ?Защото нямаше пенсии само купони за хляб, а бандитите ограбваха мазета с компот и трушия.

fallback