Снимка: архив, Булфото
fallback

Освен очакваната твърда позиция срещу връщането на мигранти в страната, ВМРО иска закриването на центрове за мигранти в София - евродепутатът Ангел Джамбазки и столичният общински съветник Карлос Контрера са внесли писмо до Министерския съвет, в което посочват, че така ще се реши един от основните въпроси, свързани със сигурността в столицата.
Oще по темата


 "Видно е, че няма никакъв респект към властите, ставаме свидетели на палежи, обири на банкомати. Всеки ден цари спокойствие сред криминалния контингент, а престъпността тормози гражданите", каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка със зачестяващите криминални инциденти в страната.

Преводачът Мажд Алгафари добави, че проблемите в полицията са свързани с младата възраст на кадрите и липсата на по-опитни ментори, от които те да се учат.

"Вотът за недоверие трябваше да се постави под егидата на широката сигурност, мисля, че приказките в парламента са чисто политически един срещу друг, всъщност народът живее все по-зле, независимо кой управлява", заключи Николай Радулов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Бежанците в България не са на такова ниво, и да има престъпници, те няма да рискуват", изрази мнение Алгафари във връзка със свързаността на мигрантите с нивото на престъпност.

Проф. Николай Радулов разказа, че през последните години е имало няколко нападения над студенти в НБУ и попита за причините да има мигрантски зентрове именно в София.

Преводачът Алгафари пък, счете, че е безсмислено разходването на средства по строежа на нови центрове в други населени места.

"Политиците и нормалните хора живеят в различни светове, мотивите им не са еднакви. Ние сме спокойни, защото условията в страната са такива, че страната не е привлекателна - бягат не бежанците, а младите българи", заяви Радулов в "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Не Вярвам на лъжеца

преди 5 години

Това го обеща на протеста в "Овча купел" още 2016г.но нищо не направи. Сега си прави поредната ПР акция, че наближават избори за ЕП. Лагерът на бежанците дори няма охрана, нищо че до него Има детска градина и училище. Но никой не се интересува от тези деца, защото не са техните

24

Анонимен

преди 5 години

Арабите и африканците да отиват при бившите си колонизатори.Българите не сме ги колонизирали,нито източвали богатства от страните им.Не сме им длъжни с нищо.Тук няма нищо за тях,у нас са само нежелани натрапници.Затваряне на тези центрове в цялата държава и незабавна депортация.

23

НеСа нашаОтговорност

преди 5 години

Не сме ги канили.Не сме колонизирали земите им.Някои п//тювци тук да не скимтят с въпроси какво са правили наши военнослужещи в Близкия Изток. Едно е ясно - нито са репресирали, нито са ограбили някого там.Така че, господа кандидатите за мързелуване на соц.помощи няма какво да търсят тук. Да вървят там, където са ги поканили.А ако заловят някой, укрит в ромска махала или доведен от каналджии /те също са роми/, да бъде хранен за сметка на соц.помощи, предвидени за ромите от съответната махала

fallback