Снимка: архив, Reuters

Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на сина на транспортния министър Ивайло Московски, стана ясно от думите на директора на националното следствие Борислав Сарафов. Инцидентът стана в началото на годината, припомня БТА.

Още по темата

Сарафов обясни, че екипът от следователи, ръководен от заместник-директора на следствието Магдален Маринов, направил огледи и възложил експертизи, чийто резултат все още не е ясен. Случаят беше даден на следствието с разпореждане на главния прокурор през февруари.

В следствието има вече 20 дела за нарушения в болниците, каза още Сарафов и обяви, че е още наесен може да има приключили разследвания. До момента няма обвинени. Различни схеми, по които са установени нарушения, са прилагани в болниците.

Борислав Сарафов каза, че заварил с идването си в следствието не много добро състояние по отношение натовареността. За целта били създадени нови отдели.

В началото на годината имало 120 дела в следствието, при работещи 70 следователи. Повече от два пъти паднал броят на делата от 2015 г.до сега. След доклад до главния прокурор, за първата половин година, вече на следствието са възложени над 200 дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase