Снимка: архив "Булфото"

25-годишен охранител е открит мъртъв в шахта на строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом.

От повече от година в сградата тече сериозна строителна дейност за преместване на работата на депутатите от сградата до Университета в тази до Министерски съвет и президентството.

Младият мъж е тръгнал за нощна смяна в петък следобед и близките губят следите му. На следващия ден те звънят многократно на телефона му, който дава свободно, но никой не вдига.

По-късно, след като подават молба за издирване, с тях се свързват от ръководството на строителния обект и им съобщават, че младежът е открит мъртъв в шахта. До този момент близките му не знаят къде се намира трупът, нито някой от полицията се е свързал с тях.

"Научих за инцидента на 7 юли, събота. Той отиде на работа на 6 юли, а на следващия ден ние се усъмнихме, че нещо не е наред, защото телефоните му даваха свободно, а той не отговаряше”, разказа лелята на загиналото момче Катя Величкова пред Нова.

Тя обясни, че близките не знаят нищо за инцидента – нито кога точно е станал, нито как.

"И до този момент нямаме информация къде е закаран трупа. Никой от полицията не ни е информирал”, каза още жената.

Близките имат много въпроси, на които не получават отговор и това поражда съмнения в тях.

"На този обект той ходи само нощни смени. Разбрах, че когато инцидентът е станал, той е бил сам на смяна”, каза още Катя Величкова. Тя допълни, че загиналият охранител е разказвал, че са по двама нощна смяна.

"Там няма ли камери, няма ли осветление", попита още разтревожената жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase