Плаж Вромос. Снимка: Булфото
fallback

Жители на Черноморец на бунт. Тази сутрин те окупираха кметството в курортното градче след информацията, че в залива Вромос радиацията е 50 пъти над нормата.

Вромос се намира на 3,6 км от Черноморец, но шокиращите новини уплашили летовниците и някои вече отменили резервациите си, направени още през зимата.

Днес от Регионалната Здравна Инспекция в Бургас направиха ново замерване. Стойностите, които бяха отчетени са, че тук има радиация 2-3 пъти над тази, която се засича по другите плажове по Южното Черноморие.

Жителите на Черноморец обаче не вярват - те искат независима лаборатория, която да направи измерванията, защото според тях сезонът е пред провал и те са готови на бунт.

"В залива Вромос няма радиационен фон 50 пъти над нормата, показа измерването. Той варира в много ниски стойности", каза д-р Георги Паздеров- директор на РЗИ Бургас.

Жителите на Черноморец настояват независима лаборатория да направи нови замервания, като тази, която е направили замерване на гама фона в залива преди 8 години, съобщава Bulgaria ON AIR.

От здравната инспекция в Бургас правят уточнението, че има риск, ако се почива тук поне два - три месеца.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Един там…

преди 2 години

Сега се бунтуват хората заради радиация и са прави. След 5 месеца същите хора ще се вайкат, че няма туристи. Поне да не бяха вдигали патардия по медиите ако искат туристи. Все пак това е поминък на доста хора по черноморието.

58

Анонимен

преди 5 години

Само 50 пъти на пясъка :)))) Ама на пясъка , не че нещо важно .

57

иван гешев

преди 5 години

То не само эа Хасково,и эа Гинка Върбакова,и эа КЕВР, и эа кое ли не....милионерката с жилетчицата бе многона мода преди 3-4месеца и ............тихомълком слеэе от сцената.

fallback