Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов бе награден със "Златен плакет – Европейска личност на годината" по време на официална церемония в Сараево.

Наградата се дава от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа.

Премиерът получи приза за ангажимента си за икономическото сътрудничество в региона в рамките на провеждащия се Международен бизнес форум.

Oще по темата
В речта си Борисов посочи, че има ли мир в региона, и инвестициите ще бъдат гарантирани.

Той подчерта добрите финансови показатели на страната и посочи, че в момента България инвестира изключително много в образование и квалификация. Премиерът още веднъж припомни значението на свързаността на Балканите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Щастлив съм, че всички колеги от Балканите прегърнаха идеята за тази инфраструктура в трите направления", каза Борисов и акцентира върху това, че транспортната, инфраструктурната и дигиталната свързаност трябва да се реализират паралелно.

Той припомни един от приоритетите на българския еврокомисар Мария Габриел и Министерството на транспорта за уеднаквяване на роуминга за страните от региона.

"Да развиваме широколентовия интернет във всяка една държава. Това ще стимулира допълнително икономиката", допълни премиерът.

Министър-председателят заяви, че на Срещата на високо равнище в Солун между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която се проведе вчера, е обсъдена възможността транспортно да се обвържат Черно море, Адриатика и Егейско море.

По думите му това ще донесе изключително големи приходи за региона. Премиерът съобщи и за идеята да се въведе обща електронна система за таксуване на превозните средства, които минават през балканските национални пътни мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 5 години

"Златен плакет Европейска личност на годината" само потупва ББ по рамото.Поредната прахосъбирачка. Нищо друго.

54

ОТВРАТ

преди 5 години

И ЗОРАН ЗАЕВ СЪЩО! И ЗОРАН ЗАЕВ СЪЩО СТАНА ЕВРОЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА, АМА ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ ГО ПРОПУСКАТ. СКОРО БОКО ЩЕ СТАНЕ ЕВРОГАЛАКТИЧЕСКА ЛИЧНОСТ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!!! ЗА СРАМ И ПОЗОР НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, ЗАЩОТО ТИЯ НАГРАДИ НИЩО НЕ НОСЯТ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОСВЕН ПОТУПВАНЕ ПО ГЪРБИНАТА НА БОКО И НИЩОНЕЗНАЧЕЩОТО ЗА НАС "КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС, БОКО"

53

господари на ефира

преди 5 години

А сега е време от господари на ефира да наградят Боко Тиквата със златен скункс задето:1) населението на България официално е под 7 млн.2) не иска да даде пари на хората с увреждания4) за това,че нивото на бедност расте,а той си купи остров в Гърция5) затова,че ще вдига тока и водата, ама островът струва скъпо,откъде пари..Разбира се, може да добавите още 1 млн. причини. Отговорът на Вожда,щом стане дума за пари ще е един и същ. ,,Стига сте ми протестирали,да не искате да счупите държавата

fallback