fallback


Колона мотористи от клуба "Нощните вълци", познати като "рокерите на Путин", пристигна днес в България. Походът им е започнал в Москва и трябва да мине през всички държави от Източна Европа.

"Нощните вълци" е един от най-големите руски рокерски клубове, който поддържа тесни връзки с властта в Кремъл.
Oще по темата


Мотомаршът "Славянски свят" тази година се провежда от 20 юни до 14 юли и преминава по пътищата на Русия, Беларус, страните от Балканския полуостров и Източна Европа, пише Bulgaria ON AIR.

За разлика от предишни години, когато идването им у нас бе съпроводено от редица стълкновения и засилен медиен интерес, сега ситуацията е спокойна.

"Нощните вълци" изминават общо 8 000 км. Походът им е финансиран от руския президент Владимир Путин и цели обединение между всички славянски народи.

На 6 юли рокерите ще поемат към Сърбия.

"Вълците" положиха цветя и венци пред паметника на Цар Освободител и паметника на Назнайния войн. Дариха икона на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Поклонението им трябваше да продължи и пред монумента на Съветската армия, където беше планиран и концерт, който обаче е отменен заради лошите метеорологични условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 5 години

Дано не са си забравили лосиона за баня.

31

Нощни пияндурници. Тези са толкова рокери, колкото аз приятел на Путин. Да разкарат тия железа от София, че и без тях си имаме достатъчно задръствания.

30

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е, че руснаци желаят дружба между славянски народи. И аз желая всички славянски народи и България да бъдем в добри и приятелски отношения с Русия. Но тук ,при тези мотористи проблемът им е друг: какво общо има Светото Православие с моторите, татуировките, метъла? Мисля, че абсолютно нищо. Прегледах новините за тях в сайтът на Руското подворие - някои от мотористите са с ТАТУИРОВКИ. Тези хора НЕ са ли чели, че Свещеното Писание (Светата Библия) и Светата Църквата ЗАБРАНЯВАТ татуировките

fallback