Снимка: Reuters
fallback

По-висок акциз за нагреваемите цигари предлага управляващото мнозинство. Според изчисленията на депутатите от януари загубата за бюджета от т. нар. бездимни цигари е 15 милиона лева.

Промените ще доведат до съществено поскъпване на изделията, а производителите им определят предложението като нелогично.

Поскъпването на бездимните цигари безпокои хора като Златко Желев. Той е преминал на тях преди по-малко от година и твърди, че промяната е положителна, съобщава Bulgaria On Air.

Вносителите на предложението смятат, че обикновените цигари и бездимните трябва да се третират по еднакъв начин, тъй като и в двата вида има тютюн. В момента акцизът за нагреваемите цигари е близо 4 пъти по-нисък.

Следващата седмица законопроектът ще бъде разгледан в ресорните комисии, а идеята е промените да влязат сила от месец октомври.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

До ХОХОМного си прав..просташка история..хората харесаха IQOS, тия видяха, че започват да са вървежни, дай сега да ударим балтията..Абе Андрешко си е Андрешко..Направят ли ги 8 лева, хората масово ще купуват ординаарните цигари, повече ще се разболяват респективно..АМАН ОТ ТЪПАНАРИИИ!!!!!!!!!!

15

ХОХО

преди 5 години

До Xaxa

14

БГ. НАРОДОПСИХОЛОГИЯ

преди 5 години

ТЪРПИ НАРОДЕ............,ТИ СИ ГИ ИЗБРА , САМО БОЙ И ЕВАН И СТИСКАНЕ ЗА ГУШАТА .......ОТ ПОСИНЯВАНЕ , И ПАК ....ТРАЙ!!!!

fallback