Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Провокативният български журналист и блогър Иво Инджев предлага мащабно изследване за ролята на Русия в "освобождението" на българите по време на Руско-турската война.

Книгата "Измамата Сан Стефано" разкрива любопитни факти около датата 3 март. В 480 страници дългогодишният водещ прави прецизна дисекция на периода, разглеждайки детайлно фактите и заблудите, дали основа на представата за т.нар. вечна дружба между България и Русия, между СССР и НРБ, както и между двата "уж вечно влюбени през вековете" народа.

"За мен сред истинските герои, които са абсолютно непознати на широката българска публика, има руснаци, които заслужават да им бъдат издигнати паметници у нас. Те заслужават уважение, защото са защитили народа ни от руските нападки по време на самата война, застанали са на наша страна", сподели пред Bulgaria ON AIR Иво Инджев.

Разбивайки митове, в книгата си журналистът маркира онези аспекти от руската политика, които оставят трайна следа не само в българската и руската история, но и окончателно променят световната карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

Георги

преди 5 години

До Българин по род И как точно щеше да ги има 6-ти и 22-ри септември, ако не беше "позорната" дата 3-ти март?

223

митко

преди 5 години

Позор за слугинажа на Иво Инджев! Каквото и да заработи с този свой труд, ще го помнят както Цеко от Грамадата на Иван Вазов! Надявах се, че *** са намаляли след 140 години, но не би...

222

Българин по род

преди 5 години

Троловете са се задействали. Това само доказва, че Иво Инджев е написал блестяща книга и трябва да се прочете. Следващият момент ще бъде да се изтрие тая позорна дата от календара ни (трети март), а за най-големи национални празници на България да се обявят 6 Септември - Ден на Съединението и 22 Септември - Ден на Независимостта! Да живее България

fallback