Снимка: Facebook
fallback

"Обичам те безкрайно, татко!" написа малко след смъртта на Божидар Димитров дъщеря му Мария в профила му в социалната мрежа.

Известният историк и общественик почина вчера на 72 години, навръх рождения ден на Мария.

"Част от душата ми си отиде с теб. Така ще съм винаги с теб, докато не дойде и моето време и отново се съберем в Рая, защото какъвто и да е задгробният живот, щом съм с теб за мен е Рая", написа Мария.

Oще по темата

Малко по-рано тя изля мъката си и в рими, посветени на баща й.


Много приятели, познати и непознати изразиха почитта си към историка в профила му във Facebook.

"Можеш да бъдеш спокоен, твоето дело няма да бъде забравено. Ти не си починал, просто отиде на по-добро място", написа Любомир Минков.

Yotko Petrov пише: "Отиде си един голям Българин!... Надяваме се, че духът му е отишъл на по-добро място, където той със сигурност ще бъде оценен".

Hrisi Docheva също се прекланя пред Божидар Димитров като към голям българин. Тя е написала четиристишие, посветено на него, в което изразява признателността си към историка за уроците по българска история и за това, че трябва да сме българи не само на теория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

rip

преди 5 години

Почивай в мир Професоре. Истински Българин

22

Фаши

преди 5 години

Може не винаги да е бил прав, но знаеше много за Българската история! Отиде си един умен Българин! Още малко и ще свършат такива като него! Ще останете вие, хората със безсмислена злоба и невежество! Почивай в мир професоре!

21

Анонимен

преди 5 години

до 25 Точно така заради това високомерно и презрително отношение много хора мразят герп, кои точно са отрепките, това са главно подмазвачите на бб и сие ...

fallback