Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Прочутите "Евробаби" от родопското село Забърдо излизат на музикален протест в сряда под прозорците на министър-председателя, съобщава Bulgaria ON AIR.

След като увековечиха в песни американския президент Барак Обама, френския - Никола Саркози, и британския принц Уилям, фолклорният състав към читалище "Христо Ботев" в Забърдо ще настояват пред Бойко Борисов за ремонт на пътя до населеното място и природната забележителност "Чудните мостове".

Според местните това е място, което хиляди туристи са посещавали и на ден стотици автомобили са преминавали по този път. Заради лошото му състояние обаче сега туризмът запада, а колите са много по-малко.

Амбицията на прочутите "Евробаби" стана и по-голяма, след като през последните дни пътят беше затварян на няколко пъти заради скални срутища, за чието разчистване се наложи да се ползват и алпинисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

Бабите в България се пазят за разплод. Не ги осквернявайте!

26

O vlak

преди 5 години

Ama te ne sa li na plaja pri Angelkova dneska?!

25

1234

преди 5 години

Корни трябва да поведе хорото като мъж, под прозореца на Бойко, а бабите да пеят и да видиш каква веселба ще настане тогава! Ще има сеир и зрелище! Та както беше казала Английската кралица, като няма хляб, яжте пасти! А българина се радва на зрелища! Пък тъкмо ще има и материал за какво да пишем в коментариите си!

fallback