Снимка: Dnes.bg
fallback

От днес пенсиите за трудова дейност, отпуснати до края на 2017 г., ще се преизчислят с новия процент за година осигурителен стаж, което ще ги увеличи с 3,8 на сто.

Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще се повиши до 207,60 лв., а социалната пенсия за старост ще стане 125,58 лв.

Oще по темата

Промяната в социалната пенсия за старост ще доведе до увеличаване на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия.

Ще се повишат и нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 5 години

А тока и горивата се вдигат със 10 % - *** :))))))!!!!

122

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

Това увеличение трудно може да бъде наречено скок,по-скоро леко повдигане на пръсти,като не трябва да се забравя ,че това повдигане на пръсти ще бъде "изядено" с новите цени на вода ,ток и парно.Просто това е демагогия,леко вдигане на пенсиите ,за да могат същите пари да бъдат "взети" от новите цени и по този начин ,да се избегнат съдебните дела,водени от монополистите за прибиране на увеличението.

121

Анонимен

преди 5 години

Значи вдигате пенсиите,но и вдигате тока,парното и водата!!!Кел файда...

fallback