Кадър: Bulgaria ON AIR

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде закрито с безплатен концерт тази неделя край сградата, която беше домакин на срещите на високо равнище, а именно Националният дворец на културата в София.

След края на председателството НДК ще продължи да действа, а председателят на Съвета на директорите на националния дворец Борислав Велков заяви, че сградата вече представлява обновен културен и конгресен център.

"Бихме могли спокойно да претендираме, че това е един от водещите културни и конгресни центрове в тази част на Европа", каза той в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Велков беше категоричен още, че след напрегната работа, свързана с европредседателството на страната ни, екипите на НДК са придобили безценен опит.

"Голяма част от хората показаха невероятен опит и капацитет, така че председателството по някакъв начин повдигна нивото на екипа на НДК", допълни още Борислав Велков.

Той разказа също, че сега ръководството смята да използва събралата се инерция и да продължава с развитието на НДК и че програмата от събития във всички зали на сградата е запълнена до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase