Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Европейска конференция на високо равнище се провежда днес в НДК. Темата е "Европейският стълб на социалните права: Да работим заедно за постигането на резултати".

Родителите на деца с увреждания от сутринта и въпреки дъжда са пред сградата, за да връчат листовки и да запознаят участниците с техните проблеми. Родителите настояват, че положението не е добре.

Oще по темата

"Предполагаме, че и на тази конференция ще се потупват участниците по гърбовете и ще си казват браво", обясни една от жените. Според родителите на деца с увреждания напредък няма, а положението е трагично. Те казаха, че искат да се заговори за техния проблем и вътре на конференцията, но се съмняват в това.

"Ще бъде направено всичко възможно това да не се случи. Ние сме тези, които показват, че това, което се говори вътре, е лъжа. Ние затова сме тук, за да информираме и участниците в конференцията, за това как не се спазва Конвенцията в България, за това как не се спазват правата на хората с увреждания и изобщо за цялостните политики, които реално ни убиват", допълниха родителите пред Bulgaria ON AIR.

Те бяха категорични, че въпреки срещите със социалния министър Бисер Петков, положението им е същото. Според майките управляващите искат Закона за личната помощ, за чието приемане родителите настояват, да бъде разпръснат по други закони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

До Злобна душица

преди 5 години

Преди време обсъждахме тук някогашния прием на студенти по разни параграфи с предимство. Тогава ви разказах, че сред състудентите ми имаше едно разглезено ***, влязло да следва заради актива на баща си, иначе беше мързеливо и незнаещо. Същото това *** се хвалеше, че родителите му са издействали да му сложат диагноза шизофреник, за да не ходи в казармата.Сигурно и други знаят за подобни случаи и затова питат възможна ли е корупция и при освидетелстването на нуждаещите се от лична помощ.

31

До Анонимен 28

преди 5 години

22 съвсем ясно е казал, че има предвид само онези случаи, при които тежката инвалидност може да се открие още в периода на бременността.В подобни случаи, абортът би трябвало да бъде задължителен. Хайде да не се правим на по-светци и от Господ!

30

Анонимен

преди 5 години

До месараТя вече се появи, в самото начало на протеста и демонстративно даде 600 лева на една от жените, като обяви, че тези пари са от заплатата й и че всеки месец ще подпомага финансово някой нуждаещ се.Мрежата веднага реагира и й напомни, че благотворителните жестове се правят дискретно, а в много случаи - инкогнито.

fallback